Ik ben beëdigd buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) in de gemeente Borger-Odoorn sinds 1993. De werkwijze en kosten voor een huwelijk binnen deze gemeente staat op hun website: https://www.borger-odoorn.nl/wonen-en-leven/trouwen.html

Een huwelijksceremonie is een kwestie van maatwerk, ieder bruidspaar heeft eigen wensen en ideeën. Ik vind het een eer en een prachtige uitdaging een huwelijk zo persoonlijk mogelijk te maken.

Voor een dag kan ik benoemd worden in (bijna) elke andere gemeente in Nederland. Informeer wel eerst bij de gemeente naar de kosten. Je betaalt altijd de leges van de gemeente, mijn vergoeding zit daar niet bij in.

Ik kan het huwelijk voltrekken op een zelf gekozen locatie die in veel gemeenten tot ‘huis der gemeente’ benoemd wordt voor een dag. Het is afhankelijk van de gemeente welke eisen en voorwaarden er worden gesteld aan een dergelijke trouwlocatie. Informeer hier goed naar bij de door jullie gekozen gemeente. Een gemeente heeft niet altijd de mogelijkheid om jullie favoriete locatie tot “huis der gemeente” te benoemen. Je kunt er dan voor kiezen om het wettelijke gedeelte van te voren in het gemeentehuis te laten plaatsvinden. Je persoonlijke huwelijksplechtigheid kan daarna in het bijzijn van jullie familie en vrienden op een ander moment en op elke gewenste locatie plaatsvinden. 

 

Werkwijze

Ik bezoek het bruidspaar bij voorkeur thuis ten einde hen zo goed mogelijk te leren kennen. Aan de hand van de informatie en wensen bepalen we de huwelijksceremonie en maak ik een persoonlijke toespraak. Er is veel mogelijk, door mijn jarenlange ervaring heb ik veel ideeën. Ik vind het een uitdaging jullie wensen uit te voeren.

Indien het huwelijk op een andere locatie plaatsvindt, bezoek ik deze samen met het bruidspaar. We bespreken daar de details voor de ceremonie.